Zprávy

Mimořádně úspěšný leden 2017 pro Volkswagen

Značka Volkswagen osobní vozy pokračuje v razantním růstu na českém trhu i v letošním roce.

Leden 2017 jí přinesl meziroční nárůst počtu registrací o pozoruhodných 82,7 % na celkových 2979 nových automobilů. Volkswagen si tímto vynikajícím výsledkem ještě více upevnil své dosavadní postavení jedničky mezi importéry na českém trhu. Velké úspěchy u českých zákazníků slaví především modely Golf, Passat, Tiguan a Touran, z nichž první dva patří do TOP 5 nejprodávanějších modelů na českém trhu.
 
„Volkswagen osobní vozy si drží postavení importéra číslo 1 na českém trhu,“ říká Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika, na základě lednových statistik registrací nových vozů v České republice. „V lednu 2017 jsme zvýšili svůj podíl na českém trhu na 14,3 % z 9,3 % ve stejném měsíci loňského roku. Hlavní podíl na skvělých výsledcích mají především modely Golf, Passat, Tiguan a Touran.“ V lednu 2017 bylo v České republice registrováno 2979 nových osobních vozů Volkswagen, což je o 1348 vozů, resp. 82,7 % více než v lednu 2016 (1631 vozů). Vzhledem k tomu, že celkový trh vzrostl v prvním měsíci letošního roku „jen“ o 19,0 %, znamená vynikající lednový výsledek proznačku Volkswagen osobní vozy značné zvýšení tržního podílu o pět procentních bodů.
 
Daniel Harant: „Volkswagen si drží postavení jedničky mezi importéry.“ Volkswagen Golf je nejoblíbenějším dováženým vozem na českém trhu značku Volkswagen osobní vozy značné zvýšení tržního podílu o pět procentních bodů. Volkswagen má hned dva zástupce v TOP 5 nejprodávanějších modelů na českém trhu – modely Golf a Passat. Golf se drží na výborném druhém místě v celkovém pořadí v nižší střední třídě (748 registrací v lednu 2017, k tomu navíc 178 registrací modelu Golf Sportsvan) a podle počtu registrací je ejoblíbenějším importovaným vozem na českém trhu. Hned za Golfem se v žebříčku nejprodávanějších dovážených modelů umístil v lednu 2017 Volkswagen Passat s 578 registracemi, který zaujímá druhé místo také v absolutním pořadí v rámci svého segmentu. Velmi úspěšné jsou také modely Tiguan a Touran, které mají po lednu 2017 na svém kontě 347 registrací, resp. 276 registrací.
 
Tiguan je nejúspěšnějším importovaným SUV a v absolutním pořadí mu patří druhé místo ve svém segmentu. Touran je třetím nejprodávanějším modelem na českém trhu v kategorii MPV.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button