Zprávy

Ruský závodní tým KAMAZ-Master na pneumatikách Continental vyhrál Rallye Dakar a Africa Eco Race

Rallye týmy KAMAZ-Master zvítězily v Rallye Dakar 2017 a v Africa Eco Race 2017 ve dvou nejnáročnějších pouštních závodech na světě na pneumatikách Continental.

Po ujetí tisíců kilometrů na prašných cestách, drsných horských hřebenech a pouštním písku vykázaly prémiové pneumatiky trvale vysokou výkonnost a optimální odolnost během všech etap závodů. Dvě dálkové soutěže označují začátek produktové spolupráce mezi německým prémiovým výrobcem pneumatik Continental a ruským rallye týmem KAMAZ-Master. Jako součást spolupráce byly závodní nákladní automobily KAMAZ-Master i doprovodná vozidla vybaveny pneumatikami Continental.
 
Eduard Nikolaev a jeho posádka dokončili poslední etapu Rallye Dakar 2017 s 19minutovým náskokem, další závodník KAMAZ-Master týmu Dmitrij Sotnikov získal druhé místo. Vítězný řidič Eduard Nikolaev vyjadřuje uznání německému výrobci pneumatik: „Během závodu jsme žádné potíže s pneumatikami nezaznamenali. Ba co víc, byly to právě pneumatiky, které nás po prvním týdnu závodu vedly k vítězství. Druhá polovina Dakaru byla rozhodujícím momentem, který doslova určil první a druhé místo našich týmů v celkovém pořadí v kategorii nákladních automobilů. Díky skvělé výkonnosti pneumatik Continental jsme neztráceli čas kvůli výměně pneumatik jako naši soupeři.“
 
Závod Africa Eco Race 2017 vyhrála v kategorii nákladních automobilů posádka Andreje Karginova, zatímco tým Sergeje Kuprianova dojel na čtvrtém místě.
„Těší nás, že naše pneumatiky pomohly KAMAZ-Master dosáhnout zaslouženého vítězství. Výsledky jejich závodních týmů jsou působivé a jsme hrdí na to, že naše pneumatiky odolaly extrémním jízdním podmínkám. Prověřily své speciální vlastnosti: odolnost vůči poškození a maximální výkonnost v off-road. Data, která jsme během závodů získali, nyní využijeme pro začlenění nových informací do dalšího vývoje pneumatik ve společnosti Continental,“ řekl Jaron Wiedmaier, generální ředitel Continental Tires Rusko.

Rallye tým KAMAZ-Master byl založen v roce 1988 a je jediným týmem výrobce nákladních automobilů, který úspěšně reprezentuje Rusko v mezinárodních závodech. Řidiči KAMAZ-Master se mezikontinentální Rallye Dakar účastní od roku 1990. Tento rok tým zvítězil v náročném závodě již po čtrnácté. Je také trojnásobným vítězem Off-Road Rally Cup a čtyřnásobným vítězem Rallye Hedvábná stezka. KAMAZ-Master je také častým vítězem různých ruských národních závodů.

Přečtěte si také

Back to top button