Zprávy

Volkswagen uzavřel strategické partnerství se společností NVIDIA

Koncern Volkswagen uzavřel se společností NVIDIA strategické partnerství pro vývoj přístrojové desky s umělou inteligencí.

Johann Jungwirth, vedoucí digitalizace v koncernu Volkswagen, oznámil na veletrhu CES 2017, že společnost NVIDIA byla vybrána jako strategický partner pro nové vývojové středisko Volkswagen Group Future Center California v Silicon Valley. Krátce před tímto oznámením, rovněž v rámci CES, představila značka Audi spolupráci se společností NVIDIA na vývoji koncepčního vozidla s funkcí autonomní jízdy. NVIDIA je důležitým strategickým partnerem koncernu Volkswagen.
 
Johann Jungwirth k tomu říká: „Volkswagen integruje technologie společnosti NVIDIA, například počítačovou platformu DRIVE AI Car Computing Plattform, NVIDIA Driveworks Software a NVIDIA DGX-1 AI Super Computer, aby vyvinul přístrojovou desku založenou na umělé inteligenci, která bude nabízet uživatelsky nejpřívětivější prostředí na světě.“
Volkswagen vyvíjí uživatelské rozhraní pro nové zážitky z jízdy v úzké spolupráci se společností NVIDIA ve vývojovém středisku Volkswagen Group Future Center California v kalifornském městě Belmont a plánuje uvedení přístrojové desky s umělou inteligencí na trh v nadcházejících letech. Přístrojová deska s umělou inteligencí sází na rozsáhlou minimalizaci počtu hardwarových ovládacích prvků a interakcí s uživatelem. Jejím základem je inteligentní digitální asistent, který se sám učí, předvídá potřeby uživatele a nabízí nové zážitky z používání vozidla, při němž jsou přání uživatele rozpoznávána bez dotazů, a to na základě situace, kontextu, místa a doplňkových inteligentních dat.
 
Jungwirth dále uvádí: „S vývojovým střediskem Future Center California podniká Volkswagen důležitý krok k tomu, aby se do roku 2025 stal jedním z vedoucích poskytovatelů trvale udržitelné mobility. Umělá inteligence bude hrát zásadní roli při rychlém rozšiřování naší nabídky řešení v oblastech digitalizace a konektivity.“
 
Úkolem vývojového střediska Future Center je zajistit nejvyšší úroveň vozidel koncernu Volkswagen v oblastech uživatelských zkušeností zákazníků, designu uživatelských rozhraní, logiky ovládání, nových konceptů interiéru a informačních a zábavních systémů. Středisko v kalifornském Silicon Valley bude v rámci koncernu Volkswagen sloužit jako centrum pro moderní design, pokroková uživatelská rozhraní a nejnovější technologie. Koncern provozuje další dvě vývojová střediska Future Center v Postupimi (Německo) a Pekingu (Čína).
 

Přečtěte si také

Back to top button