Zprávy

Volkswagen udržel dvouciferný růst i v roce 2016

Značka Volkswagen osobní vozy upevnila své postavení na českém trhu a loňský rok uzavřela již poněkolikáté v řadě s rekordními výsledky.

S celkem 26 598 registrovanými novými osobními vozy Volkswagen se jí navíc podařilo udržet dvouciferné tempo meziročního růstu (+12 %) z uplynulých let. Čeští zákazníci odjíždějí od prodejců Volkswagen nejčastěji v modelech Golf, Passat, Polo, Tiguan a Touran.
 
„Volkswagen pokračuje v jízdě na plný plyn, což dokládá dvouciferné tempo našeho růstu i rekordní celkový počet registrací za celý rok 2016,“ říká Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Volkswagen je jasnou jedničkou mezi importéry na českém trhu nejen díky silnému produktovému portfoliu, ale také díky vynikající prodejní a servisní síti, která vynakládá maximální úsilí na uspokojování potřeb našich zákazníků. To jsou důležité základy pro stabilní růst i v nadcházejících měsících a letech.“
 
V roce 2016 bylo v České republice registrováno celkem 26 598 nových osobních vozů Volkswagen. V porovnání s 23 754 vozy v roce 2015 to znamená meziroční nárůst o 11,97 %. Volkswagen osobní vozy si upevnil pozici nejprodávanější dovážené značky na českém trhu s celkovým tržním podílem 10,2 %.
 
Pořadí nejprodávanějších modelů značky Volkswagen osobní vozy na českém trhu v roce 2016 dominuje tradiční trojice bestsellerů, tvořená legendárními modely Golf (6 452 vozů), Passat (5301 vozů) a Polo (3 676 vozů). Velmi úspěšně si však vedla také druhá generace kompaktního MPV Touran (2 152 vozů) a zcela nový Tiguan (2 029 vozů), horká novinka letošního roku v segmentu SUV, který má na svém kontě již přes 3 000 objednávek od svého květnového uvedení na český trh.
 
Volkswagen sbíral v roce 2016 úspěchy také v oblasti motoristického sportu, kde přepisoval historické tabulky mistrovství světa v rallye. Volkswagen uzavřel svou účast ve WRC ziskem čtyř mistrovských titulů v hodnocení jezdců (Sébastien Ogier), spolujezdců (Julien Ingrassia) i konstruktérů (Volkswagen Motorsport) v řadě. Polo R WRC se stalo nejúspěšnějším vozem v historii mistrovství světa v rallye – na svém kontě má 43 vítězství v 52 soutěžích. Pozoruhodná bilance zahrnuje také 87 umístění na stupních vítězů a 640 nejlepších časů v 958 rychlostních zkouškách.

Přečtěte si také

Back to top button