Zprávy

Vozidla DAF obohacují flotilu společnosti PTÁČEK – velkoobchod, a. s.

Areál společnosti TRUCK TRADE, autorizovaného dealera značky DAF v Modřicích u Brna, zaplnila vozidla DAF LF 180 FA.

Stalo se tak u příležitosti slavnostního předání nových vozidel společnosti PTÁČEK – velkoobchod, a. s. Celkem bylo letos tomuto významnému zákazníkovi předáno šestnáct vozidel DAF LF.
 
První vozidla DAF se do flotily společnosti PTÁČEK – velkoobchod, a. s., zařadila v loňském roce. Byly jimi dva tahače DAF XF 460 FT SC pro dálkovou dopravu, oba s plnou tříletou zárukou, se servisní smlouvou DAF Multisupport s balíčkem Full Care a s financováním prostřednictvím společnosti PACCAR Financial.
 
Důležitým okamžikem při rozhodování o pořizování dalších vozidel DAF do flotily bylo otestování zapůjčeného demo vozidla LF 180 FA, které se v provozu společnosti PTÁČEK – velkoobchod perfektně osvědčilo. Během testování se plně projevily všechny přednosti vozidel DAF řady LF určených pro rozvážku – vysoká kvalita zpracování, zdařilý design, výkonný motor s nízkou spotřebou paliva, komfortní a jednoduché ovládací prvky v kabině a také nízký schůdek pro příjemné nastupování a vystupování. Ve výbavě nechybí tři sedadla v kabině. Zajímavostí jsou také červené bezpečnostní pásy pro rychlou vizuální kontrolu, zda je řidič připoután. Všechny tyto faktory nakonec rozhodly o úspěšném vítězství ve výběrovém řízení na dodání dalších patnácti vozidel. I s testovaným demo vozidlem si tedy společnost PTÁČEK – velkoobchod převzala šestnáct vozidel DAF LF s motorem PACCAR PX-5 s výkonem 135 kW (180 k) s denní kabinou a celkovou hmotností 12 tun. Na vozidlech je
plachtová nástavba od společnosti PARAGAN a pro snazší manipulaci při nakládání je její součástí zadní zvedací čelo. Při výběru vozidel hrála také důležitou roli možnost využití telematické služby Webdispečink, při jejímž vývoji spolupracuje i společnost DAF.
 
 „Velmi nás těší vítězství v tak náročném výběrovém řízení. Předcházelo tomu zapůjčení vozidla DAF LF 180 FA od března, a to na čtyři měsíce. Během doby testování probíhalo průběžné hodnocení vozidla a také konzultace s naším školitelem. Dalším pozitivem byla určitě podpora prodeje, kdy se této společnosti dlouhodobě věnuje náš prodejce klíčovým zákazníkům Tomáš Trávník. To vše nakonec vyústilo k tomuto úspěšnému obchodu,“ uvádí během předávání jednatel společnosti TRUCK TRADE Vladimír Oprchal. „Jedním z pozitiv započaté spolupráce je i ten fakt, že společnost PTÁČEK – velkoobchod má sídlo v Modřicích stejně jako TRUCK TRADE. Díky tomu můžeme vycházet tomuto zákazníkovi maximálně vstříc s termíny pro údržbu jeho vozidel. To je ale pro všechny naše zákazníky samozřejmě běžný standard. Abychom udrželi služby na maximální úrovni, připravujeme v Brně počátkem roku 2017 otevření dalšího servisu v lokalitě Brno-Slatina. To považujeme, vzhledem k historicky největšímu počtu více než 500 dodaných vozidel v letošním roce, za naprostou nezbytnost,“ dodává Vladimír Oprchal.
 
Technická specifikace DAF LF 180 FA G12 Day Cab:
 
Celková hmotnost 12 tun
 
Motor:           PX-5 (135 kW, 184 k)
Převodovka: šestistupňová, manuální
Výbava:
– sedadlo řidiče s područkami,
– sedadlo spolujezdce, velur
– červené bezpečnostní pásy
– pneumaticky nastavitelný sloupek řízení
– šest zpětných zrcátek
 
Nástavba: PARAGAN (se shrnovací plachtou)        
 

Přečtěte si také

Back to top button