Zprávy

Do sedmého ročníku ankety Zelené auto roku byla nominována patnáctka automobilů

Zelené auto roku 2017 je anketou, jejímž cílem je ocenit nejvýznamnější nový ekologický automobil na českém trhu.

Do ankety mohou být zařazeny hybridní modely, elektroauta, automobily poháněné palivovými články či spalující vodík, auta s pohonem na zemní plyn, LPG, na E85 a tzv. úsporné modely, což jsou modely vybavené souborem technických opatření vedoucích ke snížení spotřeby. Automobil musí být novinkou na českém automobilovém trhu v časovém období od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2016; může se jednat o facelift či modernizaci modelu, v jehož rámci se poprvé objeví nějaká ekologická, resp. úsporná technologie.
 
Zelené auto volí porota složená z řad odborných motoristických novinářů i odborníků z automobilové branže, nezávislých na kterékoli vyrábějící nebo dovážející firmě. 
Při posuzování jednotlivých kandidátů se hodnotí především tato hlediska: spotřeba, cena, celková technická konstrukce, funkčnost, plnění ekologických norem, přičemž jedním z kritérií umožňující porovnání vozidel nejrůznějších tříd a kategorií je low constumption for money – nízká spotřeba s ohledem na vynaložené peníze. Na základě hlasování porotců pak bude z nominovaných vozů zvolen jeden automobil, který získá ocenění Zelené auto roku 2017.
 
NOMINACE ZELENÉ AUTO ROKU 2017
Audi Q7 e-tron
BMW 740e iPerformance / 740Le iPerformance / 740Le xDrive iperformance
BMW i3 BEV 94 Ah/i3 REX 94 Ah
Hyundai IONIQ
Kia NIRO
Mercedes-Benz C 350 e kombi
Mercedes-Benz GLE 500 e
Mercedes-Benz S 500 e
Mercedes-Benz E 350 e
Mercedes-Benz  GLC 350 e 4MATIC
Opel Zafira 1.6 Turbo CNG
Suzuki Baleno hybrid
Toyota C-HR
Škoda Octavia 1,6 TDI GreenTec
Volkswagen Passat GTE/Passat Variant GTE

Přečtěte si také

Back to top button