Zprávy

Panattoni Europe zazářila na stupních vítězů v soutěži Best of Realty – Nejlepší z Realit

Developerská společnost Panattoni Europe obsadila dva stupně vítězů
v 18. ročníku prestižní realitní soutěže Best of Realty, která oceňuje ty nejlepší developerské projekty za posledních 12 měsíců.

V kategorii skladových a průmyslových nemovitostí zvítězilo logistické centrum DSV v Panattoni Parku Prague Airport II a třetí místo obsadila výrobní hala čínské společnosti BWI Group v Panattoni Parku Cheb. Vyhlášení výsledků a předání ocenění těm nejlepším proběhlo v úterý 15. listopadu 2016 během tradičního slavnostního večeru v Kongresovém sále České národní banky v Praze. Nominaci do finále letos obdrželo 37 projektů.
 
„Oba oceněné projekty jsem považoval za mimořádné už během výstavby. Pro DSV jsme vybudovali unikátní crossdock s rozponem 45 metrů bez jediného sloupu, pro BWI Group zase sofistikovanou high-tech továrnu na výrobu tlumičů do luxusních automobilů. Vloni nám vítězství na Best of Realty uniklo, o to víc nás hřeje letošní triumf,“ sdělil Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko.
 
Best of Realty je považována za nejprestižnější oborovou soutěž v České republice. Z toho důvodů se jí také někdy přezdívá „český realitní Oscar“. Odborná porota se skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a dalších profesních sdružení, agentur pro výzkum trhu, bankéřů, realitních makléřů a poradenských společností.
 
Společnost BWI Group otevřela před měsícem v Panattoni Parku Cheb svou první výrobní halu v ČR. Díky investici za cca 750 milionů korun v regionu postupně vznikne 300 nových pracovních míst. V hale o rozloze 15 000 m2 se rozběhla výroba tlumičů pro evropské výrobce automobilů.
 
O týden později slavnostně zahájil provoz nového českého sídla DSV nejvyšší šéf společnosti Jens Bjørn Andersen. Výstavba ojedinělé cross-dockové haly o souhrnné výměře 23 301 m2 reprezentuje investici ve výši 500 milionů korun. Je to jediná hala tohoto typu v České republice, která byla postavena do pronájmu. Logistické centrum je také vybaveno moderními technologiemi a IT systémy.
  
Představení společnosti Panattoni Europe
Panattoni Europe je developer průmyslových ploch. Specializuje se na stavby na klíč (build-to-suit – BTS), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Jako správce zařízení nabízí Panattoni Europe komplexní administrativní a provozní služby: 24hodinové zabezpečení, zajištění údržby, výkonnost technického vybavení a také profesionální vzhled parků. Mezi klienty Panattoni Europe patří velké mezinárodní společnosti jako: Amazon, Avon, Bertelsmann, CAT Logistics, CEVA, Coca – Cola, Coty Cosmetics, Dachser, DSV, Flextronics, Gefco, HM, Intermarche, Leroy Merlin, Raben, ND Logistics, Orsay, Sauer Danfoss, Schenker nebo Wincanton. Více na www.panattoni.cz.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button