Zprávy

Hankook a Schmitz Cargobull AG chystají intenzivnější aktivity v rámci spolupráce

Během letošního 66. mezinárodního veletrhu IAA užitkových vozů uzavřel výrobce pneumatik Hankook se společností Schmitz Cargobull dohodu o rozšíření vzájemné partnerské spolupráce.

Během letošního 66. mezinárodního veletrhu IAA užitkových vozů uzavřel výrobce pneumatik Hankook se společností Schmitz Cargobull dohodu o rozšíření vzájemné partnerské spolupráce, zahrnující stávající dohody o dodávkách pneumatik pro originální výbavu, o strategické spolupráci na evropské úrovni v oblasti provozu vozových parků a poskytování příslušných servisních služeb, včetně rozvoje aktivit v segmentu náhradních dílů, a to v rámci stávající obchodní spolupráce se servisními partnery výrobce Schmitz Cargobull, jakož i se servisním partnerem Pneunet. Hankook dodává své návěsové pneumatiky výrobci Schmitz Cargobull od roku 2013. Aktuálně dodávky zahrnují 11 různých rozměrů pneumatik pro originální příslušenství. Obě společnosti spolupracují v segmentu poskytování kompletních servisních služeb od roku 2015 a společně se zaměřují také na evropské trhy.
 
U příležitosti 66. mezinárodního veletrhu IAA užitkových vozů v Hannoveru, v Německu oznámil výrobce prémiových pneumatik Hankook společně s předním výrobcem návěsů pro nákladní vozidla v Evropě, společností Schmitz Cargobull AG, společné plány o rozšíření vzájemné partnerské spolupráce do roku 2019. Hankook dodává své prémiové nákladní pneumatiky jako originální výbavu pro všechny typy návěsů Schmitz Cargobull. Uzavření spolupráce umožňuje smluvním zákazníkům výrobce návěsů využívat servisní služby v úplném rozsahu, zahrnující nejen prodej pneumatik, ale také servis a management pneumatik ve vozových parcích. Zmíněné servisní služby zahrnují výměnu pneumatik v případě opotřebení nebo poškození, monitorování zbytkové životnosti včetně pravidelných kontrol s udržováním optimálního tlaku v pneumatikách. Provozovatelé vozových parků mohou v případě potřeby využívat srozumitelné přehledy vynaložených nákladů a analýzy počtu ujetých kilometrů.
 
Tony Lee, vice president pro marketing a prodej společnosti Hankook Tire Europe vyjadřuje svůj souhlas: „Rozšíření naší partnerské spolupráce se společností Schmitz Cargobull připisujeme strategický význam, především ohledně značného navýšení objemu dodávek návěsových pneumatik v segmentu originální výbavy i náhradní spotřeby.”
 
„Další rozšíření dlouhodobé strategické partnerské spolupráce se společností Hankook vnímáme jako správný a logický krok, především na základě skutečnosti, že strategické aktivity dodavatele Hankook představují pro Schmitz Cargobull efektivní podporu vlastní strategie,“ prohlásil Bernhard Schmitz, spoluvlastník koncernových akcií a zástupce generálního ředitele nákupu. „Dlouhodobou spolupráci s výrobcem Hankook vnímáme jako významné doplňování našich prémiových produktů, díky kterému jsme schopni naším zákazníkům dodávat optimální řešení jejich potřeb.“
 
Výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává výrobci návěsů Schmitz Cargobull AG kompletní produktovou paletu moderních návěsových pneumatik. Produkty jsou adaptovány pro potřeby evropských trhů, vykazují především ekonomický provoz s nižšími dopady na životní prostředí. Obsahem dodávek jsou produktové řady e-cube MAX a SmartWork. Dodávky nákladních pneumatik do výroby návěsů s plánovaným nasazením pro regionální i dálkový provoz se nejprve zaměřují na evropské trhy a zahrnují 11 rozměrů pneumatik pro návěsy v rozmezí 19,5 a 22,5 palců, včetně rozměrů pro velkokapacitní návěsy 445/45R19.5, 435/50R19.5 a 455/40R22.5 z produktové řady Hankook e-cube. Všechny zmíněné pneumatiky dodává Hankook přímo do výrobních závodů výrobce návěsů s hlavním sídlem v Altenberge, v severním Rýnsku-Vestfálsku.

Přečtěte si také

Back to top button