Zprávy

Společnost Continental uvádí technologicky vyspělé zimní pneumatiky WinterContactTM TS 860

Nově lze využít službu ContiGarant, která slibuje nárok na vrácení 100 % z nákupní ceny pneumatik.

Přední výrobce pneumatik, společnost Continental, uvádí na český trh zcela nový model zimních pneumatik pro osobní vozy – WinterContact™ TS 860. Při vývoji společnost využila tři nejmodernější technologie, díky kterým pneumatiky dosahují mimořádného brzdného výkonu na mokrém, zasněženém
i zledovatělém povrchu. Vozidlo obuté pneumatikami WinterContact™ TS 860 se tak stává v zimních měsících lépe ovladatelným a bezpečnějším. K nejnovějšímu modelu pneumatik navíc společnost nabízí garanční program ContiGarant.
 
WinterContact™ TS 860 je nejnovější model zimních pneumatik od společnosti Continental. Stejně jako jeho předchůdci dosahuje ve výkonnostních testech skvělých výsledků, a to zejména díky využití moderních technologií, které zlepšují jízdní vlastnosti, a zvyšují tak bezpečnost jízdy. Běhounová směs Cool Chili™ obsahuje vysoký podíl siliky zajišťující excelentní adhezi na mokru. Součástí směsi je také speciální pryskyřice, jež udržuje běhoun pláště velmi flexibilní a zvyšuje brzdný výkon na mokré či zasněžené vozovce.
Během brzdění na ledu vzniká vodní film snižující kontaktní plochu pneumatiky s vozovkou, a tím se zhoršuje brzdný výkon. Technologie Liquid Layer Drainage™ pomocí vertikálních kapilár a horizontálních kanálků zajišťuje „stěračový efekt” odstraňující tento film, čímž napomáhá ke zkrácení brzdné dráhy na namrzlých či zledovatělých vozovkách. U pneumatik WinterContact™ TS 860 jsou v rámci technologie Snow Curve+ na bocích příčných drážek poprvé použity zářezy vytvářející 3D strukturu, které posilují vzájemné propojení pneumatiky se sněhem na povrchu vozovky. Právě díky dodatečným adhezním zářezům v bočních stěnách drážek je zvýšena stabilita jízdy na zasněžených vozovkách.
 
Společnost Continental navíc nově nabízí garanční program ContiGarant. ContiGarant je rozšířená záruka platná od 1. září 2016 pro majitele osobních, SUV a 4×4 pneumatik značky Continental zakoupených a nazutých u vybraných prodejců a servisů při minimální zbytkové hloubce dezénu 4 mm u letních i zimních plášťů. Zákazník se třemi jednoduchými kroky muže zaregistrovat na www.contigarant.cz. V případě neopravitelného poškození pneumatik tato služba garantuje, při dodržení stanovených podmínek, vrácení plné nákupní ceny pneumatik spotřebiteli. Jedná se například o defekty, jako jsou roztržení bočnice o cizí předmět, poškození o obrubník, průpich většího průměru či proražení pneumatiky. ContiGarant lze uplatnit po dobu 12 měsíců od data prvního nazutí pneumatiky na vozidlo spotřebitele.

Přečtěte si také

Back to top button