Zprávy

BILLA jako první supermarket zákazníkům nabídne dobíjecí stanice pro elektromobily i elektrokola

Zákazníci supermarketů BILLA budou mít nově možnost dobít si svá elektrická kola
a automobily přímo u prodejen.

První stanice na dobíjení bude k dispozici od 21. 9. 2016 v prostorách parkoviště BILLA v Říčanech u Prahy. Další se chystají u prodejen v Mikulově
a v Brně. Jedná se o pilotní provoz, který bude probíhat nejen v blízkosti velkých měst, ale také na důležitých dopravních tepnách, např. v místech křížení cyklostezek.
 
Společnost BILLA vnímá ochranu životního prostředí jako přirozenou součást svého podnikání. Jako první supermarket na českém trhu proto svým zákazníkům nabídne možnost praktického dobití svého elektrického dopravního prostředku přímo u vybraných prodejen BILLA. Zatímco se budou zařízení dobíjet, zákazníci si mohou pohodlně nakoupit kvalitní a čerstvé potraviny v přilehlé prodejně.
 
V rámci pilotního projektu budou do provozu uvedeny tři dobíjecí stanice u prodejen BILLA – v Říčanech u Prahy, v Mikulově a v Brně. V Říčanech u Prahy si zákazníci mohou pomocí zařízení se dvěma zásuvkami dobít svá elektrokola již od 21. 9. 2016 a pro cyklisty zde je navíc zřízen nový stojan na kola. Následně proběhnou další dvě instalace v Mikulově a v Brně – Líšni, kde bude možné využít dvou stanic pro nabíjení elektrokol a rovněž nových stojanů na zaparkovani kol.
 
Motivací společnosti BILLA ke spuštění projektu bylo nejen nabídnout svým zákazníkům novou službu, ale také posílit trend ekologického přístupu k životu. „Principy udržitelnosti a odpovědného přístupu k lidem i ke svému okolí jsou pro nás velice důležité. Instalací dobíjecích stanic u prodejen chceme podpořit zákazníky, kteří společně s námi sdílí filozofii udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí“, říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA.  Zkušební provoz bude BILLA testovat po dobu jednoho roku. Situaci poté vyhodnotí a podle výsledků vytipuje další prodejny, do kterých by se projekt mohl rozšířit.
 
Stání pro elektromobily i elektrokola bude označeno zeleným nátěrem se symbolem pro elektro-dobíjení. Dobíjení elektrokol zajistí nabíjecí stanice značky KEBA. Pomocí uzavíratelného boxu umístěného na fasádě budovy bude možné dobít jakékoliv elektrozařízení s napětím 230 V. Stanice budou primárně určeny pro elektrokola.
Pro nabíjení automobilů společnost BILLA využije nejrozšířenějšího typu zásuvky – typu 2. Jedná se o středoevropský standard, jenž mimo jiné využívá i BMW i3, které bylo hlavní výhrou v narozeninové soutěži BILLA 25 let.

Přečtěte si také

Back to top button