Zprávy

Česká republika již zná svého letošního mistra-ještěrkáře i nový český rekord

Vyhlášením tří nejlepších ještěrkářů z celé České republiky skončil letošní, devátý ročník originálního závodu Linde Ještěrka Cup, který se konal tuto sobotu v Praze na Letenské pláni.

Soutěžící řidiče vysokozdvižných vozíků přišli podpořit nejen jejich rodinní příslušníci a fanoušci, ale i obrovské množství příznivců takzvaných „ještěrek“ z řad široké veřejnosti.
 
Vzrušující podívanou na neuvěřitelné výkony nejlepších ještěrkářek a ještěrkářů nadšeně bojujících o titul mistra České republiky, ale i atraktivní doprovodný program – to byl letošní ročník Ještěrka Cupu. Náročné a originální disciplíny prověřily nejen řidičské schopnosti soutěžících, ale i jejich pevnou ruku, přesný odhad při ovládání vidlic vozíků i znalosti bezpečného provozu. Šampionát nakonec ovládl Patrik Hejč ze společnosti Arens Oberflächenfullservice s.r.o., který tak získal titul mistra pro rok 2016. Druhé místo obsadil Tomáš Patočka z OSPRO MB, s.r.o., a třetí příčka patří Miroslavu Trnkovi z firmy KOPOS KOLÍN a.s. Navíc se v tomto roce podařilo pokořit český rekord v hodu míče do basketbalového koše za pomoci vysokozdvižného vozíku – novým rekordmanem se stal Josif Husca ze společnosti MEA Metal Applications s.r.o. s vynikajícím časem 29,59 sekund.
 
„Jsem velmi rád, že si Ještěrka Cup získal za dobu své existence tolik příznivců, a to nejen mezi profesionálními řidiči, kteří zde soutěží, ale i u diváků z řad široké veřejnosti, kteří pro naše závodníky každoročně vytvářejí skvělou atmosféru. Všichni fandili ještěrkám a jejich pánům – řidičům, hudební skupina Sto zvířat se nám dokonce na své hodinové vystoupení přejmenovala na Sto ještěrek,“ shrnuje Martin Petřík, vedoucí marketingového oddělení Linde Material Handling.
 
Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 169 závodníků ze 75 firem. Všichni se na letošní klání velmi dobře připravili, hned 127 řidičů totiž zvládlo všechny obtížné disciplíny
a dokončili tak obě závodní trati v souladu s pravidly soutěže. Tři medailisté, nad jejichž výkony žasli všichni přítomní návštěvníci, budou Českou republiku reprezentovat na zářijovém světovém mistrovství Stapler Cup 2016 v německém Aschaffenburgu.
 
 „Letošní ročník byl nezapomenutelný, sešli se skvělí závodníci z celé republiky, vyšlo nám nádherné počasí a bylo vidět, že si celý den užívají jak soutěžící, tak všichni diváci. Nyní nám nezbývá než držet palce našim reprezentantům na šampionátu v Německu,“ uzavírá Martin Petřík z Linde Material Handling.

Přečtěte si také

Back to top button