Zprávy

Goodyear na závodech tahačů v České republice

Značka Goodyear se bude významně podílet na české části letošních závodů mistrovství Evropy tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC).

O závodním víkendu od 2. do 4. září Goodyear na mosteckém autodromu přispěje k zajímavému doprovodnému programu Czech Truck Prix.
 
Návštěvníci budou moci sledovat nejen napínavý souboj 5,5 tunových tahačů, které budou na pneumatikách Goodyear při české části mezinárodního seriálu závodů FIA European Truck Racing Championship závodit v rychlosti až 160 kilometrů v hodině, ale zároveň si budou moci se značkou Goodyear bezplatně užít také nejrůznější aktivity v zázemí pro fanoušky. Mladým i starším fanouškům nabídne zvlášť pro Goodyear vyhrazená plocha ve Fan Village v paddocku mosteckého okruhu možnost blíže se seznámit s prémiovými nákladními pneumatikami značky a technologií používanou speciálně vyvinutými závodními pneumatikami pro tahače a samozřejmě se také skvěle pobavit.
 
„Sezóna 2016 evropského šampionátu tahačů FIA European Truck Racing Championship přichází do České republiky,” řekl David Kyncl, Sales Manager užitkových pneumatik pro Českou republiku. „Závody tahačů jsou úžasný zážitek, jsme proto hrdí na to, že jsme výhradním dodavatelem pneumatik pro všechny zastoupené tahače. Jedinečný seriál závodů nám umožňuje vyzkoušet si nové technologie, které pak poslouží našim standardním nákladním pneumatikám a následně i našim zákazníkům. Je to navíc i skvělá příležitost, abychom se svými zákazníky mohli přímo na závodní dráze prohlubovat vzájemné vztahy. A těší nás také to, že i návštěvníkům můžeme nabídnout možnost, aby se k nám přidali a na stáncích Goodyear se jak pobavili, tak také dozvěděli něco více o prémiových pneumatikách Goodyear pro standardní užitková vozidla.“
 
Expozice značky Goodyear ve Fan Village fanoušky seznámí s historií vývoje jejích nákladních pneumatik na příkladu hospodárných pneumatik FUELMAX, pro vysoký
kilometrový proběh optimalizovaných KMAX a speciálních zimních pneumatik ULTRAGRIP MAX a na jednotlivých tabulích srozumitelným způsobem odhalí tajemství technologií, které se za nimi skrývají. Ti, kdo se přijdou spíše zabavit, si budou moci zasoutěžit ve stolním fotbale nebo zazávodit s modely dálkově ovládaných tahačů na závodní dráze Carerra.
Kromě toho program v zóně pro fanoušky zahrnuje rozhovory, autogramiádu a focení jezdců, soutěže o ceny a možnost sázení na výsledky jednotlivých závodů. Přímo na závodní dráze je pak plánována show nejlepšího českého stunt ridera, kaskadéra na motocyklu Martina Krátkého, grid walk a další „adrenalinové“ aktivity.
 
Zapojení společnosti Goodyear do závodů tahačů a její účast na závodech Czech Truck Prix v Mostě je dokladem vedoucího postavení značky a jejího závazku podporovat odvětví dopravy výrobky a službami, které zvyšují efektivitu a snižují náklady.
 
Goodyear a mistrovství Evropy závodů tahačů

Goodyear je výhradním dodavatelem speciálně vyrobených pneumatik pro všechny závody a závodníky mistrovství Evropy závodů tahačů FIA European Truck Racing Championship. Konstrukce závodních nákladních pneumatik 315/70R22.5 vychází z plášťů Goodyear nejnovější generace vybavených speciálním běhounem. Zvláštní směs propůjčuje závodním pneumatikám optimální přilnavost na mokrém i suchém povrchu.

Na pneumatiky při závodech působí obrovské síly, protože závodní tahače váží 5,5 tuny a s motory o výkonu až 1500 koní a točivým momentem 500 Nm mohou vyvinout rychlost až 160 kilometrů v hodině.

Na každém závodě seriálu zajišťuje organizace závodů tahačů logistiku pneumatik a poskytuje prvotřídní servis pneumatik na závodní dráze. Spolu s představiteli FIA také dohlíží na to, že se pneumatiky vybírají náhodně a jsou pečlivě sledovány pomocí radiofrekvenčních identifikačních čipů RFID, kterými je vybavena každá jednotlivá pneumatika.

Přečtěte si také

Back to top button