Zprávy

Volkswagen club zve na srpnový mezinárodní sraz

Volkswagen club, podporovaný českým dovozcem vozů Volkswagen, zve všechny fanoušky značky z Wolfsburgu na srpnový mezinárodní sraz, který se uskuteční od 26. do 28. srpna 2016 v areálu letiště Hosín u Českých Budějovic.

Jedná se o první velký sraz pro všechny modely značky Volkswagen, historické i současné, organizovaný s podporou českého importéra. Celá akce se ponese v duchu motta „auta – tradice – lidé“. Návštěvníci se mohou těšit na setkání s legendami automobilové historie i současnosti a na atraktivní doprovodný program pro celou rodinu.
 
„Volkswagen má ve svém portfoliu tolik legendárních modelů, které utvářely historii motorismu, že jsme se rozhodli spolupracovat při jejich společné přehlídce,“ říká Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Budeme rádi, když letošní sraz pořádaný Volkswagen clubem ČR zahájí novou tradici pravidelných setkání s majiteli vozů Volkswagen ze všech epoch rozmanité historie největšího výrobce automobilů v Evropě. Věřím, že si na mezinárodní sraz vozů Volkswagen najdou cestu všichni příznivci naší značky, které bych chtěl touto cestou srdečně pozvat do jižních Čech na poslední srpnový víkend.“
 
Mezinárodní sraz automobilů značky Volkswagen se uskuteční ve dnech 26. až 28. srpna 2016 na letišti Hosín u Českých Budějovic. V hlavní roli budou „auta – tradice – lidé“, jak zní motto akce, na níž jsou zváni majitelé a fanoušci modelů s logem VW ze všech období téměř osmdesátileté historie společnosti Volkswagen se sídlem ve Wolfsburgu.
 
Středem pozornosti budou nejen legendární modely Brouk a Transporter v nejrůznějších podobách, ale i novější modely a reprezentanti současného výrobního portfolia značky Volkswagen, včetně technické avantgardy v podobě futuristického modelu XL1.
Na cestu do historie vezmou návštěvníky například modely T1 Samba, T2 Westfalia, T3 Vanagon, Karmann-Ghia, Buggy, Schwimmwagen nebo Kübelwagen. Vystavené exponáty budou také ilustrovat vývoj modelových řad Polo, Golf, Passat, Corrado či Scirocco.
 
Celodenní sobotní program pro dospělé i děti zahrnuje komentovanou přehlídku vozidel účastníků na nájezdové rampě, sprinty na letištní dráze, testovací jízdy, soutěže a živý koncert, na němž vystoupí Petr Bende s kapelou. Nezapomenutelné zážitky a zkušenosti bude možné získat také na simulátoru převrácení vozidla. Chybět nebude ani clubový shop a Volkswagen Lifestyle butik. Tečku za celým dnem, během něhož bude samozřejmě zajištěno i kvalitní občerstvení, učiní působivý ohňostroj.
 
Volkswagen club sdružuje více než 8000 registrovaných uživatelů a spolupracuje již s 9 kluby, zaměřenými na jednotlivé modely značky Volkswagen (Transporter club, Beetle club, Passat club, Polo club, Touareg club, Bus klub Praha, Brouk club Blansko, Brouk klub Jeseník, Brouk klub ČB a fórum flat4.org). Činnost Volkswagen clubu, který se těší rostoucí popularitě na sociálních sítích, byla oficiálně zahájena v listopadu 2015 s podporou importéra vozů Volkswagen do České republiky. Volkswagen club je zájmovým sdružením vlastníků a příznivců vozů značky Volkswagen napříč všemi modelovými řadami bez ohledu na rok výroby a zaměření a svým členům nabízí celou řadu výhod.
 
Více informací o mezinárodním srazu automobilů značky Volkswagen v areálu letiště Hosín i o činnosti Volkswagen clubu naleznete na webových stránkách http://www.volkswagenclub.cz/volkswagensraz.

Přečtěte si také

Back to top button