Zprávy

Goodyear získal kontrakt na dodávky pro Boeing 777X

Společnost Boeing si vybrala Goodyear pro dodávky pneumatik na přední a přistávací kola svého nového dopravního letounu 777X, který hodlá uvést na trh v roce 2019.

Novým modelem 777X chce americký výrobce navázat na úspěch letadel Boeing 777 a 787 Dreamliner. Podle vyjádření představitelů společnosti Boeing půjde o největší a nejefektivnější dvoumotorové letadlo, které nebude mít z hlediska výkonnostních charakteristik konkurenci.
 
Goodyear bude pro Boeing 777X dodávat pneumatiky Flight Radial, svůj nejmodernější produkt pro leteckou dopravu. Při výrobě těchto pneumatik se využívají odlehčené kovové součásti s pokročilou technologií Featherweight Alloy Core Bead, která představuje zatím nejnovější technologické zdokonalení odlehčených radiálních pneumatik pro použití v letecké dopravě. Jejich dalším novým prvkem je například běhoun se silnými, tuhými vrstvami pryže s optimalizovanou odolností, který zajišťuje rozměrovou stabilitu, delší servisní intervaly a vyšší odolnost proti proražení.
 
„Dohoda o dodávkách pro 777X je dalším důležitým krokem v dlouhodobé spolupráci mezi společnostmi Goodyear a Boeing a znovu potvrzuje odhodlání Goodyearu zásobovat letecký průmysl výrobky a službami nejvyšší kvality,“ řekl Pierre Jambon, viceprezident společnosti Goodyear pro nesilniční pneumatiky. „Velmi se těšíme, až začneme pro velmi očekávaný model Boeing 777X naše pneumatiky Flight Radial skutečně dodávat.”
 
Ke konci loňského roku výrobce na nový Boeing 777X evidoval již více než tři sta objednávek. 

Přečtěte si také

Back to top button