Zprávy

Testování spotřeby paliva u vozů vyrobených společností Mitsubishi Motors Corporation

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) oznámila, že testy spotřeby paliva prováděné společností MMC byly realizovány podle jiné metody, než jakou vyžaduje japonská legislativa.

Vedly tak k nesprávným údajům o spotřebě paliva, které byly lepší než spotřeba ve skutečnosti. Společnost MMC rychle reagovala
a omluvila se všem zákazníkům i zúčastněným stranám, a zároveň zřídila výbor externích odborníků, aby byl problém důkladně a objektivně prošetřen. V souladu s otevřenou a transparentní politikou MMC se společnost zavázala zveřejnit finální výsledky šetření, až budou dostupné.
 
Martin Krob, generální ředitel společnosti M Motors CZ, která je oficiálním dovozcem vozů Mitsubishi do ČR, uvádí: „Oceňuji, že Mitsubishi Motors Corporation jednala rychle a rozhodně. Jsme si vědomi toho, že tento problém může vyvolat znepokojení u některých našich zákazníků.  Každopádně bych chtěl všechny ujistit, že se nesprávně prováděné testování spotřeby paliva týká  pouze modelů vyráběných pro Japonsko a prodávaných výhradně na tomto trhu.“
 
MMC okamžitě zastavila výrobu a prodej čtyř vozů, jde o Mitsubishi eK Wagon, Mitsubishi
eK Space, a Nissan Dayz, Nissan Dayz Roox, které MMC vyrábí pro Nissan Motors Corporation. Jedná se modely, které jsou prodávány výhradně na domácím japonském trhu.
 
 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button