Zprávy

Semperit rozšiřuje rodinu pneumatik Runner s vysokým kilometrovým výkonem

Po úspěšném uvedení v minulém roce představuje Semperit další přírůstek do své nové rodiny pneumatik Runner.

Pro použití v kombinované regionální a dálkové přepravě se hodí pneumatiky pro řízené nápravy Runner F2 a pneumatiky pro hnané nápravy Runner D2, nyní také v rozměru 315/70 R 22,5. Tyto pneumatiky nabízí vysoký kilometrový výkon při současné nízké spotřebě paliva. Kompletní rodina pneumatik včetně pneumatik pro návěsové nápravy bude poprvé k vidění na veletrhu Commercial Vehicle Show 2016 v Birminghamu.    
 
S pneumatikou Runner F2 pro řízené nápravy a pneumatikou Runner D2 pro hnané nápravy, obě v rozměru 315/80 R 22,5, zahájila značka Semperit v létě loňského roku svou produktovou ofenzívu. Nyní jsou obě pneumatiky z rodiny Runner s nízkou spotřebou paliva k dispozici také v rozměru 315/70 R 22,5.
 
Díky nově vytvořenému dezénu s technologií optimalizovaného profilu („Void Optimized Pattern“) a speciálně vyvinuté kaučukové směsi mají tyto pneumatiky vysoký kilometrový výkon. „S rodinou pneumatik Runner nabízí značka Semperit robustní pneumatiky, které spolehlivě podávají vysoký výkon kilometr za kilometrem. S těmito pneumatikami se dostanete všude, přes dálnice až do hor,“ říká Daniel Gainza, ředitel marketingu pro nákladní pneumatiky pro region EMEA společnosti Continental Deutschland GmbH, do jejichž portfolia se řadí značka Semperit.
 
Díky špičkové geometrii lamel vede pneumatika Semperit Runner vozidlo bezpečně do cíle i na mokré vozovce. Pneumatika pro hnané nápravy Runner D2 315/70 R 22,5 se vyznačuje označením M+S a symbolem sněhové vločky v horách (3PMSF), pneumatika Runner F2 315/70 R 22,5 se prokazuje symbolem M+S. Kromě toho nabízí pneumatika pro řízené nápravy vyšší index zatížení a splňuje tak nové požadavky normy Euro 6. Díky zesíleným patkám mohou obě pneumatiky optimálně vzdorovat měnícímu se zatížení. Zlepšení odolnosti proti opotřebení zvyšuje jízdní komfort.
 
Zcela kompletní bude nabídka nových pneumatik Semperit samozřejmě teprve s vhodnými pneumatikami pro návěsové nápravy. Předsériová pneumatika Runner T2 385/65 R 22,5, která bude na trh oficiálně uvedena v létě, je nyní poprvé k vidění na veletrhu Commercial Vehicle Show 2016 v Birminghamu. Její široký dezén zajišťuje vysoký kilometrový výkon a díky nově složené kaučukové směsi jsou pneumatiky pro návěsové nápravy odolnější vůči poškozením.
 
Vynikající konstrukce a vysoce kvalitní design pneumatik Semperit potvrzuje také ocenění Red Dot Design Award, který byl udělen pneumatice pro hnané nápravy Runner D2 315/80 R 22,5 na konci března. Všechny pneumatiky rodiny Semperit Runner jsou prořezávatelné a protektorovatelné.
 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button