Zprávy

KION Stříbro vyrobil 1 000. průmyslový vozík

Nedávno otevřený nejmodernější závod KION Group už produkuje přes 20 vysokozdvižných vozíků za den.

Prvního významného milníku dosáhl závod KION Stříbro, který v únoru slavnostně otevřela německá společnost KION Group v Panattoni Parku Stříbro. V posledním březnovém týdnu vyrobil svůj 1 000. vysokozdvižný vozík. „Jubilejní“ výrobek putuje do Francie pod značkou Fenwick. Závod nedaleko Ostrova u Stříbra zahájil produkci již na začátku letošního roku. První vozík vyjel z linky přesně před 3 měsíci, tj. 4. ledna, a zamířil do Švédska.
 
„Díky skvěle poskládanému týmu a aktivní podpoře pracovníků ze sesterského závodu v Aschaffenburgu se nám podařilo úspěšně nastartovat produkci. V současnosti vyrábíme standardně přes 20 vozíků za den, tedy kolem 500 za měsíc. Potenciál našeho závodu je však ještě daleko vyšší. Maximální roční kapacita je až 12 000 vozíků,“ říká Radek Čermák, výkonný ředitel KION Stříbro.
 
Nová produkční hala s digitálně propojenými systémy v současnosti zaměstnává 150 lidí. Zatímco v případě přímých zaměstnanců KION Stříbro pouze doplňuje stav v rámci přirozené obměny, do technických profesí stále shání pracovníky. „Momentálně jsou stále otevřené pozice v technologii, logistice, kvalitě a nově i nákupu,“ upřesňuje Radek Čermák.
 
KION Stříbro je nejnovějším výrobním závodem společnosti KION Group. Vyrábí vysokozdvižné vozíky typu „retrak“ značky Linde a s obchodním označením Fenwick pro francouzský trh. Investice do vybavení budovy dosáhla asi 14 milionů Eur (téměř 400 milionů korun). Hala se rozkládá na ploše o rozloze přibližně 24 000 metrů čtverečních. Budovu vybudovala developerská společnost Panattoni Europe ve spolupráci s českou společností Accolade.
 
Společnost KION Group dosáhla v roce 2015 rekordních hospodářských výsledků. Druhý největší světový výrobce vysokozdvižných vozíků a skladové techniky v tržbách poprvé pokořil hranici 5 miliard eur. Navzdory předpokládanému zpomalení globálního trhu firma v letošním roce očekává pokračování růstu.

Přečtěte si také

Back to top button