Zprávy

PPL doručila dvousetmiliontou zásilku

Společnost PPL doručila už 200 000 000 zásilek.

Jubilejní balík putoval po Praze – byl poslán z Prahy 7 a mířil k příjemkyni do Prahy 5. Společnost PPL tím nepřímo oslavila letošní dvacáté výročí svého založení.
 
Zásilka se symbolickým číslem 200 000 000 byla odeslána z dětského obchodu Krteček s.r.o. Z tohoto e-shopu si příjemkyně objednala dětskou autosedačku. Překvapená maminka si jubilejně zabalenou zásilku převzala od marketingového ředitele PPL Milana Loidla a dostala jeden balíček s dárkem navíc. Podobně překvapil generální ředitel PPL Pavel Horák i odesílatele.
 
„Na trhu jsme už dvacet let a s přibývajícími roky sílíme. Stali jsme se součástí mezinárodní společnosti DHL, rozšiřujeme bohatou síť ParcelShopů a nabízíme stále pohodlnější, výhodnější a kvalitnější služby zasílání po České republice i v Evropě. Je úžasné, že už jsme dopravili dvě stě milionů zásilek. Věřím, že  jejich počet rychle poroste,“ řekl Pavel Horák, generální ředitel PPL.
 
Společnost PPL začala přepravovat zásilky už v roce 1995, tehdy ještě jako sdružení nezávislých subjektů. V roce 2006 se stala součástí skupiny DHL a o rok později rozšířila zasílání v rámci její celosvětové sítě. V roce 2010 přepravila PPL stomiliontý balík. Dva roky poté firma otevřela první výdejní a podací místo ParcelShop, jejichž počet se od té doby rozrostl na více než 600.
 
O společnosti PPL CZ
Společnost PPL CZ je součástí divize DHL Parcel Europe. PPL CZ se specializuje na vnitrostátní přepravu pro firmy a podnikatele, kde je jedničkou na trhu a mezinárodní balíkovou přepravu v rámci skupiny DP DHL Group. Od roku 2011 rozšířila společnost PPL CZ služby o vnitrostátní přepravu palet dvěma produkty Firemní a Soukromá paleta pod značkou PPL Sprint. PPL CZ zaměstnává 700 pracovníků a 1200 řidičů, kteří doručí více než 20 milionů zásilek ročně. Disponuje 23 depy a největší sítí výdejních a podacích míst PPL ParcelShop, kterých je více než 600 po celé České republice.
 
DHL Parcel Europe je součástí skupiny Deutsche Post DHL Group, která je se současnými 480 tisíci zaměstnanci jedním z největších globálních zaměstnavatelů. Skupina působí ve více než 220 zemích a teritoriích. Nabízí specializovaná řešení pro rozvíjející se trhy a odvětví včetně e-commerce, technologického sektoru, zdravotnictví a biotechnologií, energetiky, automobilového průmyslu a maloobchodu. Deutsche Post DHL Group je díky tomu „Logistická společnost pro celý svět“. Skupina v roce 2014 generovala obrat přes 56 miliard EUR.
 

Přečtěte si také

Back to top button