Zprávy

STREICHER bude sledovat efektivitu výroby pomocí systému DCIxMES

Společnost STREICHER, spol. s r.o. se sídlem ve Štěnovicích nasazuje systém DCIxMES, který pomůže sledovat efektivitu výroby a práci jednotlivých zaměstnanců na všech pracovištích a zakázkách.

Systém implementuje projektový tým z blízké plzeňské společnosti AIMTEC a. s. Hlavním přínosem bude zpětná sledovatelnost zakázek, odhalení a eliminace prostojů ve výrobě a také dohled nad výkonem práce pracovníků.
 
Napojení na KAISER
 
Společnost STREICHER v současné době sbírá data pro evidenci zaměstnanců a jejich pracovní doby, včetně provázání s výrobními zakázkami pomocí informačního systému KAISER. „Díky neustále stoupajícímu tlaku zákazníka na cenu a termín dodání našich výrobků nám informace z našeho současného informačního systému nepostačují. Začali jsme proto hledat řešení a dodavatele, který nám pomůže s evidencí vznikajících prostojů a vyhodnocováním efektivity výroby,“ sděluje k projektu Jiří Lopata, ředitel firmy.
Od nového systému si společnost slibuje funkcionality, jako je například automatické sledování využití strojů, on-line přehled o aktuálním stavu strojů, napojení na stávající informační systém KAISER s využitím plánu výroby a čipů docházkového systému pro přihlašování pracovníků na jednotlivá pracoviště a zakázky. Napojení strojů ve společnosti STREICHER bude probíhat v několika etapách přes OPC server.
 
Přesné informace o stavu výroby a prostojích
 
Vedení společnosti a mistři získají díky DCIxMES on-line přesné informace o strojích a důvodech případných prostojů. Zároveň operátoři ve výrobě uvidí na velkoplošných obrazovkách v hale detailní vizualizaci stavu výroby. Projekt nasazení DCIxMES ve společnosti STREICHER odstartoval na začátku měsíce května. Do plného provozu bude nový informační systém DCIxMES uveden v létě téhož roku.
 
STREICHER, spol. s r.o. Plzeň
 
Společnost STREICHER, spol. s r.o. Plzeň je středně velký podnik se sídlem ve Štěnovicích u Plzně. Společnost se zabývá stavební a strojírenskou výrobou. Strojírenská divize společnosti STREICHER, spol. s r.o. Plzeň úzce spolupracuje s firmou STREICHER Maschinenbau GmbH & Co. KG. v Deggendorfu (SRN), která je dceřinou společností MAX STREICHER GmbH & Co. KG aA. Společnost nabízí zákazníkům partnerství od společného vývoje, přes poradenství během výroby až po montáž kompletních zařízení. Konstruuje a vyrábí kompletní zařízení a součásti pro výzkum, vývoj a výrobu v oblasti chemického a farmaceutického průmyslu, potravinářských a vakuových technologií a elektroniky.

Přečtěte si také

Back to top button