Motorismus

Společnost PACCAR vybrala místo pro brazilský závod DAF

Společnost PACCAR oznámila plán na vybudování brazilského montážního závodu DAF na pozemku o velikosti 500 akrů ve městě Ponta Grossa ve státě Paraná.

„Společnost PACCAR investuje 200 milionů dolarů do svého montážního závodu DAF v dynamickém a progresivním státě Paraná,“ poznamenal Mark Pigott, předseda představenstva a generální ředitel společnosti. „V Ponta Grossa je dostatek pracovních sil a výhodná je i blízkost ostatních strategických dodavatelských partnerů a přístavu Paranaguá. Vysoce oceňujeme podporu partnerství se společností PACCAR ze strany státu Paraná a města Ponta Grossa při uvádění této významné ekonomické investice do dané oblasti,“ řekl Mark Pigott.

Výstavba montážního závodu na rozloze 30 690 m2 má podle projektu začít v roce 2011 a otevření je plánováno v roce 2013. Nový závod bude určen k montáži vozů DAF modelů LF, CF a XF tak, aby byly uspokojeny současné i budoucí nároky brazilského dopravního průmyslu. „Bude to jeden z technologicky nejvyspělejších a k životnímu prostředí nejohleduplnějších závodů společnosti PACCAR,“ sdělil výkonný viceprezident Bob Christensen. Roční prodej vozidel v kategorii nad 6 tun činí na brazilském trhu 170 000 vozidel a počítá se s tím, že v následujících letech ještě poroste.

„Očekáváme, že za nějaký čas, až se úroveň výroby zvýší, bude závod zaměstnávat více než 500 pracovníků. Navazující dodatečné pracovní příležitosti, které budou pro tuto oblast ekonomickým přínosem, vzniknou během budování závodu a také díky tomu, že naši dodavatelé rozšíří své kapacity v této oblasti,“ dodal Bob Christensen.

„Rozhodnutí vybudovat montážní závod DAF v Brazílii je významným strategickým milníkem a je pro nás potěšením blízce spolupracovat se státními i místními organizacemi při plánování infrastruktury pro tuto zakázku,“ prohlásil viceprezident společnosti PACCAR Richard Bangert. „Společnost PACCAR má vynikající historii v oblasti zapojování místních subjektů v oblastech všech významných výrobních závodů společnosti. Těšíme se na navázání úzkých vztahů se Státní univerzitou v Ponta Grossa, Federální technickou univerzitou v Paraná a s ostatními technickými školami při poskytování stálých příležitostí ke vzdělávání pro naše pracovníky,“ dodal Richard Bangert.

 

Přečtěte si také

Back to top button