Magazín

Nové posily korporátního týmu DACHSER Air & Sea Logistics

Jochen Müller se stal součástí týmu DACHSER Air & Sea Logistics, aby v budoucnu převzal pozici COO této obchodní oblasti.

Thomas Krüger byl jmenován výkonným ředitelem regionální divize EMEA DACHSER Air & Sea Logistics.

Přečtěte si také
Zkušený logistický manažer Jochen Müller (52) se brzy připojí do týmu mezinárodního logistického providera DACHSER. Od 1. října letošního roku bude pracovat na rozvoji stávajících projektů, aby poté, od 1. ledna roku 2018, vystřídal dosavadního COO Air & Sea Logistics Thomase Reutera. Thomas Reuter bude po tuto dobu i nadále působit ve výkonné radě v čele Air & Sea Logistics, a to až do 31. prosince příštího roku, kdy odejde do penze.
 
Jochen Müller se narodil ve městě Worms v Německu v roce 1964. Před pěti lety, v roce 2011, se stal členem představenstva společnosti Schenker Deutschland AG, ve které byl zodpovědný za letecké přepravy a prodej pro střední Evropu, stejně jako logistiku veletrhů a sportovních akcí. Předtím působil jako CEO společnosti Schenker ve Velké Británii, kde byl zodpovědný za pozemní, letecké a námořní přepravy a logistiku veletrhů.
 
„Jochen Müller je top manažerem a logistických expertem s bohatými zkušenostmi v leteckých a námořních přepravách, ale dokonale zná také veškeré nároky a procesy v oblasti pozemní přepravy,“ říká Bernhard Simon, CEO společnosti DACHSER, a dodává: „Jako COO Air & Sea Logistics a budoucí člen výkonné rady naváže na úspěšnou práci Thomase Reutera. Ta bude zahrnovat další rozšiřování mezikontinentální letecké a námořní sítě a vytvoření ještě užšího napojení na naši hustou evropskou síť pozemních přeprav. To vše nám umožní lépe koordinovat dodavatelské řetězce našich zákazníků.“ Vzhledem k bohatým zkušenostem Jochena Müllera a k jeho strategicky naplánovanému zapracování, jsou vytvořeny výborné podmínky pro převzetí všech kompetencí od Thomase Reutera COO Air & Sea Logistics. Thomas Reuter je součástí týmu DACHSER již od roku 1978 a členem výkonné rady od začátku roku 2006. Hrál hlavní roli při internacionalizaci společnosti a při vytváření globální námořní a letecké sítě. Dnes má divize Air & Sea Logistics 196 vlastních poboček a cca 4 000 zaměstnanců. V roce 2015 vytvořila tato divize obrat v hodnotě 1,6 miliard eur.
 
Thomas Krüger nově jmenovaný výkonným ředitel divize EMEA Air & Sea Logistics
Nový výkonný ředitel Air & Sea Logistics pro region EMEA Thomas Krüger (52), který byl jmenován 1. července, je přímo podřízen Thomasi Reuterovi. Thomas Krüger zastával mnoho manažerských pozic v Air & Sea Logistics společnosti DACHSER. V letech 2004–2006 byl obchodním manažerem pro Německo, poté až do roku 2012 vedl celý globální obchodní tým. V posledních letech byl zodpovědný za regionální divizi Severní a střední Evropa. V nové funkci vystřídal Rüdigera Kluga, který do DACHSERU přišel v roce 2009 a na konci června letošního roku odešel do důchodu. 

Přečtěte si také

Back to top button